Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кошмар за България в Париж: Кимия Ализаде изпусна победата в последната секунда!

08 август 2024, 12:13 часа • 2963 прочитания

Олимпийският дебют на България в таекуондото завърши с поражение, след като натурализираната иранка Кимия Ализаде не успя да победи своята сънародничка Нахид Киани на Игрите в Париж. След инфарктен финал на мача Киани успя да обърне и да грабне победата буквално в последната секунда на срещата.

Кимия Ализаде загуби на старта на олимпийския турнир по таекуондо в Париж

Кимия Ализаде загуби с 1:2, в отделните части 10:7, 5:6, 7:7. Българката водеше в последната трета част до самия край, но в последните секунди иранката Киани направи мощна атака и успя да изравни резултата. Заради равенството се стигна до съдийско решение, където тримата съдии единодушно присъдиха победата на Киани.

Кимия Ализаде

Ализаде отстъпи на световната шампионка Киани в последната секунда

Българската националка ще се надява Киани да стигне до финала, за да бъде изтеглена до репешажи. Ако това се случи, Ализаде ще има шанс да достигне до битка за бронзово отличие в таекуондото. Иначе Киани е действащата световна шампионка и една от фаворитките за олимпийското злато в Париж.

Припомняме, че Кимия Ализаде бе привлечена в състава на България няколко месеца преди Олимпийските игри в Париж. Това се случи, след като най-добрата българска състезателка в таекуондото - Калина Бояджиева, получи тежка контузия и пропусна олимпийската квалификация в София.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес