Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Милов: Малко ме ощетиха, но вярвам, че ще се боря за бронза

05 август 2024, 17:53 часа • 1269 прочитания

Кирил Милов даде своето мнение след поражението си от Ясмани Акоста Фернандес в категория до 130 килограма на Игрите в Париж 2024. Българинът смята, че е бил ощетен от съдията, който постави първо чилиеца в партер. Нашият състезател обаче вярва в достигането до битка за бронзовия медал.

Милов разкри каква е била тактиката му

„Не мисля, че килограмите са чак такъв проблем. Не е важно количеството, а качество. Бяхме направили тактика, но той ме дърпаше назад. Дадох всичко от себе си да ме свалят и да победя при 1:1. Съдията реши, че той е бил по-пасивен и ме свалиха първи в партер и цялата ми тактика отиде на кино“, разкри тактиката си Милов след загубата на Олимпийските игри 2024.

Кирил Милов

Българинът се чувства ощетен

„Мисля, че малко ме ощетиха. Той ме дърпа привидно назад. За мен това е неправилно. Той е най-силният в този поток. Мисля, че може да ме изведе и да се боря за третото място. Съдията реши, че той е по-пасивен и само за това ме е яд. Смятам, че Господ дава на всеки каквото е заслужил. Боря се и се надявам бъдеще да имам повече успехи. Не съм спрял да мисля за медал", не скри той.

През какво мина Кирил Милов до Париж 2024?

"Преди квалификациите за моята категория 97 скъсах двата бедрени мускули със сухожилията. Оперираха ме в Германия ми казаха, че ми трябват 4-6 месеца за възстановяване. Не очаквах да участвам тук, но Бог ми даде шанс. Мисля, че съм на 100%, дори не в моята категория", завърши Кирил Милов.

ОЩЕ: Станимира Петрова пред Actualno.com: За Париж 2024 и бъдещите си спортни планове

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес