Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Насар: Искам поне още една олимпийска титла, само подхвърлен допинг може да ме събори

16 септември 2024, 12:34 часа • 2328 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 - Карлос Насар, заяви, че иска да спечели поне още една олимпийска титла. Той заяви, че няма какво да го спре по пътя към тази цел, освен "подхвърлен допинг". Насар заяви това в контекста на липсата му от националния отбор по вдигане на тежести.

Карлос Насар няма доверие на националния отбор по вдигане на тежести

Карлос Насар не вярва, че хората в отбора му мислят доброто. И отново захапа президента на федерацията Антон Коджабашев, който го призова на полиграф, обвинявайки щангиста в лъжи. Насар обаче не смята да влиза в полемики, за да остане фокусиран върху тренировъчния процес.

"Оглеждам се покрай мен. Няма как да отивам при хора в националния отбор, които искат да ме изкарат на полиграф. Моята програма е препълнена и се опитвам да се подготвям. Аз тези хора няма как да ги смятам за доброжелатели и няма как да бъда част от този отбор", заяви Насар на пресконференция в "Пресклуб България".

Карлос Насар

Насар се страхува от подхвърлен допинг

"Единственото нещо, което може да ме събори, е да ми бъде подхвърлен допинг. Никога не съм опитвал допинг и това може да се докаже, защото съм може би най-тестваният състезател. Още от дете съм много тестван. Искам чист и справедлив спорт и смятам да продължавам с тази стратегия. Понякога само присъствието на някой може да ми повлияе на нервите", каза още той.

Целите пред Карлос Насар

"Със сигурност имам още какво да покажа. Моето желание е да стана поне още веднъж олимпийски шампион. Но едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го постигнеш. Сега целта е Световното първенство в Бахрейн", заяви Насар, който бе избран за спортист №1 на България в олимпийския месец август.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес