Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как Боряна Калейн сбъдна мечтата на Илиана Раева

12 август 2024, 12:42 часа • 942 прочитания

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева си тръгва от Париж, сбъднала още една своя мечта. България се размина с медал при ансамбъла, който завърши на 4-та позиция, но пък за сметка на това се радва на отличие в индивидуалното. След 5-тото си място в Токио преди 3 години, Боряна Калейн завоюва сребърния медал на Игрите в Париж

Илиана Раева: Сбъднах поредната си мечта!

"Довиждане Париж! Сбъднах поредната си мечта, да видя на Олимпиада България с медал в индивидуалното! Благодаря на целия отбор и треньорите за труда, силата и постигнатото, за гордостта, която ме карате да изпитвам! Благодаря на Бог за щастието и преживените велики мигове на тази Олимпиада! P.s. Когато кацнахме в Париж казах на Бранимира Маркова: В колекцията ми липсва само сребърен медал от Олимпиада... Е, вече го има и него...", написа Раева в социалните мрежи.

Калейн събра 140.600 точки от четирите уреда - резултат, който никога не бе постигала на друго състезание. Именно затова както тя, така и Илиана Раева се обединиха около мнението, че това е най-доброто състезание в кариерата ѝ.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес