Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йосиф Миладинов в страхотна форма - коригира два пъти национален рекорд!

20 ноември 2023, 14:40 часа • 1947 прочитания

Звездата на българското плуване Йосиф Миладинов демонстрира, че се намира в страхотна форма, след като през изминалия уикенд направи две корекции на национален рекорд. Българинът се състезава на 100 метра съчетано и даде най-добро време от 53.24 секунди.

Йосиф Миладинов с нов национален рекорд

Миладинов постави новия национален рекорд на състезание в Устер, Швейцария на 25-метров басейн. В сериите Миладинов плува 54.04 секунди, подобрявайки националния рекорд. Във финала пък той подобри още повече времето си, записвайки 53.24 сек.

ОЩЕ: Орисан да бъде рекордьор: Шампионът Петър Мицин (ВИДЕО)

Йосиф Миладинов

Миладинов счупи рекорда на 100 метра съчетано

Йосиф Миладинов вече си осигури квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Там той ще се състезава в дисциплината 100 метра бътерфлай, на която стана осми на Игрите в Токио. Иначе дисциплината 100 метра съчетано не е олимпийска - на олимпиада има само 200 и 400 метра съчетано, както и 4х100 м щафета.

20-годишният Миладинов тренира и живее в Швейцария. Той ще опита отново да стигне до олимпийски финал, а защо не и да надгради осмото си място. За Игрите в Париж квота си спечели и Петър Мицин. Антъни Иванов също се закани, че ще участва на Париж 2024, въпреки продължаващата сага около неговото допинг наказание.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес