Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йоана Илиева: Тръгвам си от Париж още по-мотивирана, защото Ел Ей 2028 идва

30 юли 2024, 10:26 часа • 856 прочитания

Младата надежда на българската фехтовка Йоана Илиева призна, че напуска Париж 2024 с голямо разочарование, но и с още по-голяма мотивация за следващите олимпийски игри - тези в Лос Анджелис през 2028 година. Йоана приема загубата в Париж като ценен урок, който да използва занапред.

Йоана Илиева напуска Париж мотивирана за Лос Анджелис 2028

"Тръгвам си от Париж още по-мотивирана, защото Ел Ей 2028 идва и трябва да съм готова", написа Йоана Илиева в социалните мрежи. Илиева отпадна на 1/8-финалите в Париж на турнира по сабя, завършвайки на 10-та позиция в крайното класиране. Тя обаче се надяваше на по-предно класиране, след като спечели световен бронз преди година.

Йоана Илиева

Йоана има още много да учи и работи, за да стигне до олимпийския връх

"Всеки, който ме познава знае колко много работих, колко усилия, пот и сълзи костваше всичко. Наистина съм много разочарована, дойдох за повече. Но това е спортът. Един път печелиш, друг път се учиш. Вчера видях колко много още имам да науча и колко работа ни чака, за да стигна до олимпийския връх", написа Илиева.

Мечтаният олимпийски дебют

"Последната година беше ужасно стресираща и съм горда, че успях да преживея толкова много и да дебютирам на най-големия спортен форум, мечтан от всеки спортист", добави още тя. И продължи: "Искам най-сърдечно да благодаря на целия екип, който ме подготви да стана Олимпиец и ме подкрепяше до края."

"Благодаря най-сърдечно за всички пожелания и съобщения, които получих преди и след състезанието. Никога не съм чувствала такава подкрепа, дори след загубата. Благодаря ви от цялото си сърце", завърши Йоана Илиева.

ВИЖТЕ: ПЪЛНА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРИТЕ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПАРИЖ

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес