Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясни са българските знаменосци за церемонията по закриването на Игрите в Париж

11 август 2024, 12:30 часа • 1189 прочитания

Сребърната медалистка Боряна Калейн и олимпийският шампион Семен Новиков ще са българските знаменосци на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж. Събитието на "Стад де Франс" ще започне в 22:00 часа българско време днес, 11 август.

България на Игрите в Париж 2024

Нашата страна участва на Игрите във френската столица с 46 състезатели в 15 вида спорт, които спечелиха общо 7 отличия - 3 златни, 1 сребърно и 3 бронзови. Освен златото на Новиков и среброто на Калейн, титли добавиха борецът Магомед Рамазанов при 86-килограмовите в свободния стил и тежкоатлетът Карлос Насар в категория до 89 килограма.

ОЩЕ: Христо Стоичков: Преди няколко месеца всички плюеха Карлос Насар, а сега всички го обичат!

Семен Новиков

Бронз заслужиха таекуондистката Кимиа Ализаде при 57-килограмовите, състезателят по вдигане на тежести Божидар Андреев в категория до 73 килограма и боксьорът при 57-килограмовите Хавиер Ибаниес. Припомняме, че Тихомир Иванов сложи край на родното участие в Париж с осмо място (подробности четете в линка).

🇧🇬 Олимпийските медалисти Боряна Калейн и Семен Новиков ще са българските знаменосци на Закриването на Олимпийските игри в Париж тази вечер. #bgteam #bgolympic #paris2024

Публикувахте от Bulgarian Olympic Team в Неделя, 11 август 2024 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес