Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Пламена Миткова остана извън финала на дълъг скок в Париж

06 август 2024, 13:27 часа • 1820 прочитания

Младата надежда на българската атлетика Пламена Миткова не успя да се класира за финала на дълъг скок на Олимпийските игри 2024 в Париж. Българката даде резултат от 6.45 метра и се нареди на 19-о място, което я остави извън финала в четвъртък.

Без финал за Пламена Миткова на Олимпийските игри в Париж

Миткова, която през септември ще навърши 20 години, скочи 6,45 метра още в първия си опит. След това обаче тя даде по-слаби резултати - 6,42 и 6,33 метра, което не бе достатъчно за място на финала. Класирането за финал в дългия скок при жените завтори при резултат 6,59 метра.

Пламена Миткова

Миткова остана далеч от личния си резултат

Пламена Миткова е световна шампионка за девойки от Кали 2022. Този сезон тя постави нов личен резултат от 6,97 метра, което е четвърти най-добър резултат в света за сезона. Тя стана седма на Европейското за жени в Рим, както и втора в дебюта си в Диамантената лига.

Сега обаче Миткова остана далеч от най-добрите си резултати и не успя да влезе на финал. С резултатите ѝ през сезона обаче тя показа, че е способна да се конкурира с най-добрите жени в сектора за скоковете - и може да се бори за олимпийски финал в Лос Анджелис 2028.

По-рано на Игрите с финал се размина и Габриела Петрова, но в тройния скок.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес