Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивет Горанова каза кое я е накарало да се просълзи на Игрите в Париж 2024

18 август 2024, 18:30 часа • 1724 прочитания

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова даде своето мнение за изминалите Олимпийски игри в Париж. Нашата каратистка не скри, че се е просълзила при отпадането на добрата си приятелка Станимира Петрова от боксовата надпревара във френската столица. 

Горанова се е просълзила при загубата на Станимира Петрова

"Най-много се развълнувах и дори се просълзих, когато Станимира Петрова загуби четвъртфиналната си среща в бокса, защото двете сме приятелки и преживяхме заедно всякакви емоции. Много исках да спечели медал, но не се случи… Много емоционално ми беше и при медала на Боряна Калейн. Впечатли ме това, което прочетох за нея – колко силно е искала златен олимпийски медал, обаче да е със сребърен цвят и след години това се случва!", заяви Горанова пред "Труд".

Карлос Насар върна Ивет Горанова три години назад

"Респектирана съм от целия вложен труд, който най-накрая й се отплати. Много се радвах и за Карлос Насар - той беше ясен шампион. Като го слушах как пее химна се просълзих. Той отново ме върна преди три години, когато на почетната стълбичка си казах: „Наслаждавай се Ивет, на тази една минута!“ Изпитах доста емоции, покрай тази Олимпиада", призна тя.

ОЩЕ: Ивет Горанова гостува на българско училище в Кипър по повод 15-годишен юбилей (СНИМКИ)

ВАР-ът на Actualno

Коментарът на каратистката за скандалите в Париж

"Аз съм супер изненадана от цялата Олимпиада, която стана известна с такива странни неща. Не съм „за“ това да участват тези - не знаем жени ли са, мъже ли са, какви са?! Единственият вариант е това да се проверява строго, защото не е ок, ако наистина те са мъже! Ти се готвиш толкова години и идва един мъж и ти спира мечтите! Това е най-скандалното нещо, но щом сега се случва ще го има и занапред - не само в бокса и така ще го набият на хората, че да стане нещо естествено", гласеше мнението на каратистката относно скандалите в Париж.

"Брейкденс, скейтборд и сърф не са за олимпийски игри"

"Това е доста тъжно, защото в такива спортове - силата и физическите възможности на мъжа имат предимство. Не знам какво ще се случва, аз съм възмутена и очаквам вече всичко... Всеки месец излиза нова странност и трябва да я възприемем. Вече си мисля, че след 50 години, като кажеш, че си олимпийски шампион дали ще те уважават, или ще ти се изсмеят, защото кой знае тогава какви спортове ще влязат. Сега се появиха брейкденс, скейтборд и сърф, които не са точно спортове за Олимпийски игри. Питам се, както искат да махнат и бокса и щангите - какво ще гледаме на другата Олимпиада, да не говорим след 50 години", смята Ивет Горанова.

ОЩЕ: Имане Хелиф съди Илон Мъск и авторката на Хари Потър, следващият може да е Тръмп

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес