Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Димов се оплака от неочакван проблем, който го провалил на Игрите в Париж

07 август 2024, 19:01 часа • 2760 прочитания

Българският щангист Иван Димов се оплака от неочакван проблем, който го провалил на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, родният състезател в категория до 61 килограма отпадна от битката за призовите места, след като направи три неуспешни опита в изхвърлянето.

След края на първото движение в неговата категория Иван Димов разкри пред колегите от "БНТ", че подиумът е бил много хлъзгав. Това се е усещало най-много върху лепенките с надписа „Париж 2024“. Българският щангист допълни, че е предупредил за проблема своите колеги Божидар Андреев и Карлос Насар, който започват участието си в турнира по вдигане на тежести в следващите дни.

Иван Димов е предупредил Андреев и Насар за проблема

Иван Димов

„Много ме е яд, защото бях напълно готов. Но краката ми играеха, а това е сериозен проблем. Аз не съм Супермен да вдигна такава тежест без краката. Още при първия опит разбрах за проблема. За втория сложих повече колофон. На третия дръпнах щангата извън лепенките, но бе късно“.

„Нямах никакъв проблем. На загряването изхвърлих 130 килограма. На тренировка правих по 143. Исках да се боря за медал. Няма как на Олимпийски игри да се застраховащ с по-ниска тежест. Дошъл си за медал и за това се бориш. Дано поне Божидар Андреев и Карлос Насар се справят. Аз не успях и много ме е яд“, заяви 21-годишният ни щангист.

Вчера пък Христо Стоичков посети българските боксьори в Париж, а на срещата присъства и Карлос Насар.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес