Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Историята продължава да се пише...": Световно сребро за България в таекуондото (ВИДЕО)

01 октомври 2024, 20:14 часа • 434 прочитания

"Историята продължава да се пише..." - гласеше част от текста на Българската федерация по таекуондо към видеоклип с най-атрактивните изпълнения на Ерика Карабелева и Станислав Митков, който завоюва сребърен медал при юношите в категория до 63 килограма на Световното първенство до 17 години в Чунчон (Република Корея).

Станислав Митков спечели сребро на Световното до 17 години

Във финала Митков загуби с 0:2 части (1:13, 1:13) от представителя на домакините Джебин Джун. Преди това той записа последователни победи над Али Алдохоори, със съдийско решение срещу Бекет Болатули от Казахстан, надви категорично Кога Идзуми (Япония), Нолан Роземон (Франция) и Васиф Салимов.

ОЩЕ: Историческо: Кимия Ализаде в топ 3 на световната ранглиста и олимпийската ранглиста в таекуондото

таекуондо

Исторически първи финал за България

Така нашият талант си осигури мястото на историческия първи финал за български състезател на Световно първенство във възрастовата група. Неговата сънародничка Ерика Карабелева се класира на пето място в категория до 52 килограма. Тя записа две победи, но на четвъртфиналите загуби от Сила Узунчавдар (Турция) с 1:2 части (9:2, 2:10, 1:13).

Треньор и на двамата български национали, които са състезатели на ТК "Ахил", е Венцислав Соколов. Подготовката на Митков и Карабелева преди Световното първенство бе водена от старши треньора на представителния национален тим Фарзад Золхадри. Плътно до отбора още от първия ден в Чунчон е председателят на БФТ Слави Бинев.

ОЩЕ: Кимия Ализаде: В Иран няма уважение към убежденията на хората, техните вярвания и мисли

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес