Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Раева за казуса с Краснобаева: Бяхме излъгани! Получихме огромен шамар

01 октомври 2024, 19:54 часа • 1507 прочитания

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде интервю по повод отказването на Елвира Краснобаева от националния отбор на България. Легендарната спортистка призна, че се е почувствала излъгана, а Федерацията е получила огромен шамар.

"Вместо да берем плодовете, получихме огромен шамар": Раева за случая с Краснобаева

"Няма как да се чувстваме добре, защото нашите надежди се оказаха излъгани. Това дете тренира при треньорката си Светлана Юриевна от петгодишна - тази жена си даде живота за нея. Категорично изцяло е изградена в България. Bългарската федерация ударно я налагаше в световния елит при жените и да завоюва толкова медали. Всичко това е наша стратегия за олимпийския цикъл, който предстои. Сега, когато трябва да берем плодовете, ако трябва да бъда откровена, ние получихме огромен шамар", започна Раева пред Дарик Радио и dsport.

ОЩЕ: Дължи ни обезщетение: Федерацията взе решения по казуса с Елвира Краснобаева

Илиана Раева

Майката на Елвира Краснобаева е взела решението

"Лично аз се чувствам излъгана. По принцип аз не бях за такива драстични мерки. Тя когато дойде и ми каза приех това нещо. Във форумите нейната майка и баща са се развихряли в някакви дебати защо е участвала Боряна Калейн на Олимпиадата. Съвсем умишлено не взех отношение, защото това щеше да подклади още повече войни в социалните мрежи. Никога не съм си представяла, че ще се стигне до тук - тя да поиска да се състезава за друга държава", добави президентът на родната федерация.

Краснобаева ще се състезава за Армения?

"Нейната треньорка заряза дома си, за да живее в София и да я тренира. Елвира ѝ е казала, че е имала предварителен договор с Армения още веднага след Игрите. Това е абсурдно. Всички ние от УС смятаме, че Елвира няма никаква вина в този случай. Това е решение на майка ѝ. За мен ударът и болката са много големи. Никой не може по този начин да постъпва с тази държава. Категорично заставам зад решенията на моите колеги от УС, които са много ядосани", завърши Илиана Раева.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес