Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Раева: Ансамбълът ни е разочарован, но и безкрайно мотивиран

18 август 2024, 10:23 часа • 5585 прочитания

След четвъртото място, на което завърши ансамбълът ни по художествена гимнастика на олимпиадата в Париж, ансамбълът ни е разочарован, но по-важното - вече мотивиран за следващата олимпиада в Лос Анджелис. Това коментира в ефира на "Събуди се" по NOVA TV Илияна Раева.

"Гледаме вече към бъдещето, получаваме огромна подкрепа и любов. Никой не е застрахован от грешки. Всеки, който се занимава със спорт, знае, че това е нещо много емоционално и публично, така че спокойствие трудно може да се намери.", каза Раева.

Олимпийският цикъл беше с една година по-къс за подготовка, съставът на ансамбъла беше променян няколко пъти, липсваше им опит, защото са много млад отбор, коментира четвъртото място на олимпиадата в Париж Раева.

"Виждах тъгата и мъката в очите им, тъй като месец по-рано бяха станали шампионки, а в квалификациите влезнаха на първо място и всички имахме надежда", разказа още Раева.

"Смятам, че за следващият олимпийски цикъл ще са още по-мотивирани и в Лос Анджелис ще се представим още по-добре", допълни тя.

"Те са и много разочаровани, но и безкрайно мотивирани да докажат, че са най-силните в света. Неуспехът е най-големият трамплин, посочи още Раева.

"Боряна Калейн на тази олимпиада направи състезанието на живота си, никога не съм я виждала да играе по-добре. Наистина я нарекох "кралица", тя показа много красива гимнастика, съчетани със всички изисквания в правилника", каза още Раева. Треньорът на ансамбъла ни е треньор на олимпийски шампионки, категорична беше тя.

 ОЩЕ: "Падаш, умираш, намираш сили да се изправиш": Говори Илиана Раева за пътя на шампиона

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес