Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фигуристът Максим Ковтун: Казармата прави от младежа мъж, калява характера

21 май 2014, 20:35 часа
Реклама

Казармата прави от младежа мъж, заявява шампионът по фигурно пързаляне на Русия за 2013 г Максим Ковтун, съобщава ИТАР-ТАСС.

Спортистът вече трети ден в казармата и е категоричен, че това няма да му попречи, а напротив ще му помогне за подготовката за престоящия сезон. „Военната служба прави от младежа мъж, закалява характера, а това в спорта е особено важно. Мисля, че службата в армията ще се отрази много положително на моите спортни резултати. Тук има трудности, които преодоляваме всеки ден от 6 часа сутринта до 2 през нощта. .Даже и комарите около казармата ни атакуват. Трябва да сме бдителни”, изповядва се от казармата фигуристът. Разкрива, че отдавна е започнал подготовка за следващия сезон и вече работи по новата си програма с треньорите си Елена Водорезова и Петр Чернишов, а Татяна Тарасова им помага.

Максим Ковтун ще навърши 19 години на 18 юни тази година. През декември 2013 г. той стана първият шампион на Русия, в Сочи, който в директна битка победи най-титулувания фигурист Евгени Плюшченко. Някой треньори обаче решиха да заявят за участие на Зимните олимпийски игрите в Сочи, двукратния олимпийски шампион Плюшченко, а на Ковтун отредиха ролята да служи в армията.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес