Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама световни рекордьори в дисциплините си ще мерят сили на 100 метра спринт

21 август 2024, 14:51 часа • 2440 прочитания

Двама световни рекордьори ще се срещнат в демонстративно състезание, в което да разрершат дългогодишния си "спор". На 4 септември олимпийският шампион в овчарския скок Арманд Дуплантис и сребърният медалист от Париж 2024 на 400 м с препятствия Карстен Вархолм ще се изправят един срещу друг, за да премерят сили в спринта на 100 метра.

Вархолм срещу Дуплантис в Цюрих!

Двамата ще решат приятелското си съперничество за това кой е по-бърз на дистанцията на стадион "Лецигрунд" в Цюрих, ден преди надпреварата от Диамантената лига в швейцарския град. Дуплантис има личен рекорд от 10.57 секунди в гимназията през 2018 г. и преди това е казвал, че би искал да се състезава в спринтовите щафети за Швеция. Последното записано постижение на Вархолм на 100 м е през 2017 г., когато норвежецът постига 10.49 сек.

Само преди дни 24-годишният Дуплантис постави нов световен рекорд в овчарския скок, когато победи с резултат от 6.25 метра, за да спечели поредния си златен олимпийски медал. Вархолм също е световен рекордьор и трикратен световен шампион в бягането на 400 м с препятствия, но не успя да защити олимпийската си титла, която спечели на последните игри в Токио 2020, след като завърши зад американеца Рей Бенджамин.

ОЩЕ: 9 корекции на световния рекорд: Защо Дуплантис вдига летвата само с по 1 сантиметър?

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес