Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дежавю: Гълъбин Боевски отново в затвора за трафик на 1000 кг кокаин за 50 млн. долара (ВИДЕО)

28 юли 2024, 23:41 часа • 6526 прочитания

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски отново е в затвора. Това разкрива YouTube каналът "Спортната джунгла" в свое разследване. Той е бил арестуван в мащабна акция в Португалия за организиране на трафик на наркотици в особено големи размери.

Гълъбин Боевски отново осъден за трафик на наркотици

Според данните, Боевски е замесен в трафик на наркотици за над 1000 кг, които са на стойност 50 милиона долара. С него са хванати още трима чужденци. Той е осъден на 6 години и 6 месеца затвор в Португалия, след като съдът го е признал за виновен.

Припомняме, че през 2011 година Гълъбин Боевски бе арестуван на летище "Гуарульос" в бразилския град Сао Пауло за трафик на наркотици. Тогава той бе заловен с 9 килограма кокаин в тайници в два от трите спортни сака на непълнолетната му дъщеря Сара.

Гълъбин Боевски

Какво се е случило с Гълъбин Боевски в Португалия?

При предишния случай бившият щангист твърдеше, че е купил куфарите от Бразилия и не знае как наркотикът се е озовал в тях. Той е осъден на 9 години и 4 месеца затвор, но мистериозно излиза от затвора след само година и половина.

Сега става ясно, че през април 2022 г. Боевски е осъден за подобно провинение, но в още по-големи размери. Повече за полицейската акция и за случилото се с Гълъбин Боеввски в Португалия може да гледате във видеото на "Спортната джунгла":

ОЩЕ: От допинг до кокаин - противоречивият олимпийски шампион на България (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес