Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Далеч от дръзкото откриване: Париж сложи край на Олимпийските игри 2024! (ВИДЕО)

12 август 2024, 00:55 часа • 3013 прочитания

Олимпийските игри 2024 в Париж бяха официално закрити! С бляскава церемония организаторите на Игрите сложиха край на най-големия спортен форум. Шоуто се проведе на "Стад дьо Франс", като стартира в 22 часа българско време и продължи над два часа.

Закриха Олимпийските игри Париж 2024

Церемонията бе значително по-традиционна, отколкото дръзкото начало, проведено по река Сена. Домакините от Париж се сбогуваха с най-добрите спортисти в света - и предадоха щафетата на Лос Анджелис, където ще се проведат следващите игри през 2028-ма.

Закриване на Олимпийските игри Париж 2024

С поглед към Лос Анджелис 2028: Американски звезди озариха Париж

В шоуто участваха американските изпълнители Били Айлиш, Снуп Дог и "Ред Хот Чили Пепърс", като тяхното участие е в унисон с предаването на щафетата към Лос Анджелис. Всеки от музикантите е роден в Калифорния. Шоуто завърши с Том Круз (гледайте във видеото).

Знаменосците на България: Боряна Калейн и Семен Новиков

Знаменосци на България на церемонията по закриване на Олимпийските игри бяха двама от медалистите ни: олимпийският шампион в борбата Семен Новиков и сребърната медалистка в художествената гимнастика Боряна Калейн.

Закриване на Олимпийски игри Париж 2024

България изпраща изключително успешни игри в Париж

България завършва Олимпийските игри в Париж на 26-о място в класирането по медали, след като спечели 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала. На първа позиция пък завърши САЩ със 126 отличия - 40 златни, 44 сребърни и 42 бронзови. Втори е Китай с 91 медала (40, 27, 24), а трети - Япония, с 45 (20, 12, 13).

Олимпийските игри в Париж се превърнаха в най-успешните за България през новия век.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес