Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Браво! Национален рекорд за българския квартет на 4 по 100 метра по плуване

20 юни 2024, 17:15 часа

Мъжката щафета по плуване на България покори националния рекорд на 4 по 100 метра свободен стил. Квартетът ни стигна до този успех при участието си на Европейското първенство по плуване за мъже и жени в Белград. Шампионатът ще се проведе в периода 17-23 юни, като 9 български участници представят страната ни.

Реклама

Нов национален рекорд на 4 по 100 метра вободен стил

Тимът ни в състав Калоян Братанов, Даниел Нанков, Йордан Янчев и Калоян Левтеров финишира за 3:19.41 минути, с което завърши на 13-то място в надпреварата. Състезателите ни подобриха досегашния рекорд от 3:20.53, поставен по-рано тази година от Йосиф Миладинов, Калоян Братанов, Петър Мицин и Йордан Янчев на Световното първенство в Доха.

Калоян Братанов

Тази сутрин двама от щафетата стартираха и в индивидуалните серии - Йордан Янчев на 200 метра и Калоян Левтеров на 50 м. За съжаление те не успяха да стигнат по-напред в своите дисциплини, като завършиха съответно на 28-ма и 25-та позиция. Даниел Нанков също трябваше да участва на 200 метра свободен стил, но предпочете да запази сили за щафетата.

Тази вечер Любомир Епитропов ще вземе участие във финала на 200 метра бруст, което ще бъде последният му шанс да покрие норматив за предстоящите Олимпийски игри в Париж. Вчера състезателят ни разклати националния си рекорд на 100 метра, като завърши 8-ми в надпреварата.

ОЩЕ: Ново историческо постижение на Петър Стойчев: Световен рекорд вече е български (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес