Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болен от COVID-19: Ноа Лайлс спечели бронз на 200 метра в Париж

09 август 2024, 10:46 часа • 594 прочитания

Американският спринтьор Ноа Лайлс спечели бронзов медал на 200 метра от Олимпийските игри в Париж, докато е болен от COVID-19. Това разкри самият той веднага след финала на състезанието, където бе считан за фаворит за олимпийската титла.

COVID-19 не спря Ноа Лайлс да спечели втори медал в Париж

Лайлс обаче бе изключително щастлив от бронза, тъй като го е спечелил в лошо здравословно състояние. Още във вторник американецът се е събудил със симптоми и веднага е направил тест, който е показал, че е заразен с коронавирус.

Той обаче е запазил самообладание и се е опитал да се събере за важния старт на 200 метра. Още в сряда Лайлс показа, че не се намира в много добра кондиция в полуфиналите на 200 метра, а в четвъртък успя да се добере само до бронз.

Ноа Лайлс

Лайлс е дал положителен тест за коронавирус

"Във вторник сутринта се събудих и се чувствам ужасно, знаех, че това е повече от умора от 100 метра. Направихме тест и се оказа, че имам Ковид. Първата ми мисъл бе да не се паникьосвам, понеже съм бягал и в по-тежки условия, отделих се от другите, пиех колкото се може повече вода."

"Но със сигурност това се отрази. Никога не съм бил по-горд, че успях да вземе бронзов медал", каза олимпийският шампион на 100 метра, чиято коронна дисциплина е 200 метра. Не е ясно дали Лайлс ще участва в щафетата 4х100 метра тази вечер (9 август).

Иначе олимпийски шампион на 200 метра стана Летсиле Тебого с много силен резултат, а втори се нареди Кени Беднарек.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес