Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини да започнете да тренирате пилатес

09 юли 2024, 18:00 часа • 2405 прочитания

Пилатесът се превърна в нарицателно последните години заради дългите и изваяни крака на инфлуенсърките, които го популяризираха. Той обаче е много повече от това. Той е спорт за всички, независимо от пола, възрастта или расата. Състои се от над 600 упражнения и вариации, които се изпълняват на постелка или на специализирани уреди. А знаете ли кое е най-хубавото? Подходящ е за хора, които водят заседнал начин на живот, за професионални спортисти, за бременни жени или иначе казано – за всички.

Ползите от практикуването на пилатес

  • Подобрява стойката

Пилатес е фокусиран върху подравняването на цялото тяло и баланса на всички противоположни мускули. Благодарение на него ще укрепите занемарените си постурални мускули, което ще подобри и стойката ви.

  • Увеличава енергията

Чрез дихателните упражнения се подобрява кардиореспираторния капацитет, а по този начин се стимулират хормоните на доброто настроение, притока на кислород и кръвообращението.

Пилатес

  • Намалява стреса

Фокусирайки се върху дишането, пилатес може да понижи регулацията на нервната система и да понижи кортизола, което с течение на времето ще намали стреса.

  • Подобрява гъвкавостта и подвижността

Упражненията в пилатес са плавни, прецизни и бавни. Те разтягат и укрепват – именно тази комбинация подобря силата, гъвкавостта и подвижността на тялото.

  • Подобрява сексуалния живот

Той може да направи сексуалното преживяване по-приятно от всякога, защото изгражда издръжливост, сила и гъвкавост. Тази комбинация ще ви позволява да заемате различни пози и да издържате по-дълго в леглото. Пилатес също така подобрява и силата на тазовото дъно, което означава по-голямо удоволствие.

ОЩЕ: 9 Трика за Лесен Старт и Постоянство в Тренировките

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес