Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 лесни и бързи упражнения, които ще тонизират цялото ви тяло

09 юли 2024, 09:30 часа • 2495 прочитания

Работите до късно? Нямате достатъчно време за тренировки? Днес ще ви покажем 10 упражнения, които можете да правите вкъщи по всяко време на деня, а най-хубавото е, че няма да ви отнемат повече от 10 минути!

Всички знаем, че ежедневното трениране е хубаво за нашето здраве, но от многото информация, с която сме затрупани, често е трудно да се ориентираме кое е истина и кое не. Затова днес ще ви представим упражнения, които със сигурност работят.

Достатъчно е да ги изпълнявате само два пъти седмично в продължение на един месец, за да забележите колко по-тонизирани и силни ще бъдете.

10 упражнения, които ще тонизират всеки сантиметър от тялото ви

Напади

Нападите ще ви помогнат да подобрите баланса на цялото си тяло и заедно с това ще тонизирате и ще стегнете мускулите краката и дупето.

Напади

Лицеви опори

Лицевите опори са базово упражнение, което е много ефективно за цялото тяло. Можете да ги правите навсякъде и по всяко време, а ако ви е трудно, в началото започнете да ги изпълнявате от колене.

Лицеви опори

Клекове

Те стягат главно мускулите в долната част на тялото и течи в коремната област. Подобряват гъвкавостта на цялото тяло, защото в него участват едни от най-големите мускулни групи. Освен всичко друго чрез правенето на клекове се горят и доста калории.

Клекове

Вдигане на дъмбели над глава

Вдигането на дъмбели или бутилки пълни с вода над глава не е само едно от най-добрите упражнения за рамене, а и за цялата горна част на тялото, включително и за корема.

Вдигане на дъмбели

Гребане с дъмбели

Това упражнение не само ще направи гърба ви да изглежда зашеметяващо, но ще ви помогне да стегнете и ръцете, и трицепсите си. За да го направите по-ефективно, можете да задържите 1-2 секунди в горната позиция.

Тренировка с дъмбели

Тяга с дъмбели

Още едно упражнение, което ще предизвика стабилността ви. То е малко по-трудно за изпълнение от другите, но само след няколко опита ще свикнете и след един месец ще си бъдете благодарни, че сте го изпълнявали.

Тяга

Бърпита

Бърпи е упражнението, което всички мразим, защото е много високо интензивно, но то тонизира абсолютно цялото ви тяло и помага в горенето на излишните мазнини.

Бърпи

Страничен планк

Страничният планк стяга страничните коремни мускули и подобрява мобилноста на цялото тяло, а едно добре изглеждащо и силно тяло се нуждае от силни коремни мускули, затова не ги неглижирайте.

Планк

Планк

Това упражнение стабилизира ядрото на коремните мускули без да натоварва гърба, както правят коремните преси и крънчовете. Така че, ако имате проблеми с тях, можете да го изпълнявате без притеснения.

Планк

Глутеус мост

Упражнението е много ефективно за цялата ви задна мускулатура и ще направи дупето ви да изглежда много по-стегнато и заоблено.

Глутеус маст

Изпълнявайте упражненията поне два пъти седмично, като правите от всяко едно упражнение 3 серии с по 10 повторения.

ВИЖТЕ ОЩЕ: НЕ им вярвайте: 6 мита, свързани с фитнеса

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес