Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Ловеч започнаха пролетното чистене с парка "Стратеш"

23 март 2015, 11:23 часа • 5069 прочитания

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев благодари специално на участниците в кампанията „Да изчистим общината” 2015, предаде кореспондентът на Actualno.com за града.

Кампанията, обявена преди дни от кмета, продължава по кварталите в града и по населените места. Ще продължи и почистването от храстовидна растителност на парка „Стратеш“, като преди това ще се извърши оглед от еколози и дендролози, които да дадат конкретни напътствия. Кметът апелира в почистването да се включат граждани и граждански сдружения, фирми и институции, общински съветници.

В първата екоакция участваха 50 служители на общинската администрация и „Еко“ ЕАД и сто на автомобилната компания „Литекс Моторс“. Те почистиха от отпадъци, изсъхнали клони и прорасла храстовидна растителност части от алеята „Башбунар“, парка „Стратеш“ и по пътя от изхода на града за Троян до Пресечената скала. Участваха лично кметът Казанджиев и председателят на общинския съвет Тихол Тихолов. Събраният отпадък бе извозен от камиони на „Еко“, отрязаната дървесина ще бъде предоставена на звената на бюджетна издръжка в селата, информират от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

„Изключително съм благодарен на всички, които бяха активни в пролетното почистване на Ловеч", заяви Казанджиев. "Свършихме много добра работа, но и още много предстои, ако искаме да направим града си по-приветлив.“

Със старта на кампанията символично бе отбелязано и настъпването на астрономическата пролет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес