Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Тетевен получава милиони от държавния бюджет за инфраструктура

16 януари 2024, 15:54 часа
Реклама

Над 15 милиона лева получава Община Тетевен от държавния бюджет за инфраструктура. Финансово обезпечение е осигурено за 24 обекта.

Най-значимият ресурс на стойност 9,5 млн. лв. е предназначен за реконструкция на водоснабдителната мрежа в общинския център. За изграждане на захранващо водопроводно трасе на село Глогово са предвидени 1,8 млн. лв.  

Останалите суми са за реконструкция на водопровод по няколко улици в Тетевен; за ремонт на спортни площадки в селата Градежница, Галата, Глогово и Рибарица; за втори етап на вътрешната водопроводна мрежа в няколко квартала на Тетевен; за реконструкция на читалището в с Гложене; редица общински пътища, улици и водопроводи по селата. Още: Д-р Мадлена Бояджиева дискутира актуални теми с възрастните хора от клуба на пенсионера в Тетевен

За изграждане на дендрологичен горски парк „Арбуретум“ в Тетевен са заложени 100 000 лева. Със същата сума ще бъде реконструирани мостът над река Бели Вит, улици в село Гложене и в с. Черни Вит.  

Предвидено е също нов рекреационен парк за спорт и отдих в местността Синчец на гр. Тетевен, нов конзолен паркинг с дължина 100 метра.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес