Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Троян проведе среща заради силния шум

13 септември 2024, 15:00 часа • 4955 прочитания

В края на месец август, по инициатива на общинския съветник д-р Петьо Маринов и кметът на Троян Донка Михайлова, в града се състоя среща, на която бе дискутиран все по-наболелият проблем, свързан със спазване на Наредба № 1 за опазване на обществения ред на територията на община Tроян, в частност с шума, предизвикван от граждани и гости на общината. Участие в срещата взеха още гл. инсп. Ивайло Славков, началник на РУ на МВР гр. Троян, прокурор Георги Аргиров, гл. инспектор Милен Бочев – началник сектор „Охранителна полиция“, Цветелина Калчев – Секретар на Община Троян и Ирина Князева – юрист.

На срещата бе дискутиран проблемът с нарушаване на обществения ред, в частта касаеща шума, както от ползватели на къщи за гости, така и от някои заведения и частни домове. На проведената среща бе решено експертите от администрацията, отговарящи за сферата на туризма, да проведат разговори със собствениците на къщи за гости и да се увеличат проверките, касаещи задължението за регистриране на ползвателите на къщи за гости/туристите. Важно е да отбележим, че съгласно наредбата „Чл. 2. За осигуряване на условия за спокойно обитаване, труд и отдих на гражданите и осигуряване на обществения ред в населените места се забранява: 2. Високото говорене, пеене, свирене, сбиване и други скандални действия, пускане на висок тон на аудиовизуални средства на обществени места и в жилищните домове, курортни и вилни зони, когато това смущава спокойствието на гражданите, особено през времето, определено за почивки - от 14.00 до 16.00 часа и от 22.00 до 7.00 часа и през предпразнични, празнични и почивни дни от 23.00 до 9.00ч.“

Всеки жител на общината, който установи нарушение, свързано със силен шум, съгласно цитираната Наредба, може да подаде сигнал на телефон 112 или на дежурен при РУ на МВР гр. Троян.

Още: Музикално дуо „OLOT“ – едно различно музикално изживяване за троянската сцена

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес