Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Частично бедствено положение и в Рибарица (ВИДЕО)

14 юни 2024, 10:59 часа

В село Рибарица бе обявено частично бедствено положение в следствие на силната буря с градушка през изминалата вечер, съобщиха от Община Тетевен.

Реклама

Причината е падналата снощи градушка, с големината на тенис топка. Решението е взето от Общинския щкаб за азщита на населението и влиза в сила от 10.00ч. днес.

Междувременно потребители в социалните мрежи показват бедствието в селото от снощи.

Подробности за бедствието

Вследствие на бурята за засегнати голям брой домакинства, като има множество щети върху покривни конструкции на къщи и моторни превозни средства, стана ясно на свиканото от зам.-кмета на Община Тетевен Борис Врабевски заседание на Общинския щаб за защита на населението. 

Заместник-кметът отбеляза, че още снощи е бил на терен заедно с кмета на село Рибарица – Пенка Ганева и са огледали част от засегнатите домакинства. Той добави, че е имало проблем с ел. захранването, но той е бил отстранен своевременно от екипите на електроразпределителното дружество. ОЩЕ: Бедствено положение: Градушка удари Нова Загора (ВИДЕО)

Няма пострадали хора

Три групи са на терен, за да опишат щетите и подчерта, че няма пострадали хора.

Екипи на дирекция „Социално подпомагане“ – Тетевен ще посетят  пострадалите, за да окажат помощ при попълването на заявления за еднократна помощ. ОЩЕ: "Страшно много приличаше на торнадо": Изстреляха 94 противоградни ракети над Нова Загора

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес