Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 80 служители на ловешкия затвор ще се включат в националния протест

09 януари 2015, 13:49 часа • 28350 прочитания

Между 70 и 80 служители на Ловешкия затвор, Областната служба по изпълнение на наказанията и Ареста към затвора ще се включат в протестните действия в София. Това съобщи Атанас Трифонов, председател на Синдиката на служителите на затворите България – Ловеч, пред "Фокус". 

Протестът е насрочен за 13.00 часа утре пред сградата на Министерството на правосъдието и ще протече под мотото „Оставка на беззаконието! Протест срещу безхаберието”.

„Исканията ни си остават същите: увеличение на заплатите с 5%, които трябва да ни бъдат изравнени с тези на полицията. Служителите там получиха увеличение с 10% в началото на миналата година, а нашите заплати бяха вдигнати само с 5%. Другото искане е за спазване на закона за МВР, който влезе в сила от месец юли 2014 г. В него главните промени бяха за заплащане на нощния труд, времето на изчакване или повикване, както и празничните дни”, обясни Трифонов.

По думите му това са основните искания – спазване на закона и изравняване на заплатите на всички служители в сектора. Той обясни, че до сега служителите са подкрепяли всички организирани протестни действия, но посочи и че няма информация до момента да са водени преговори на ниво Министерски съвет и Министерство на правосъдието.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес