Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първият училищен звънец огласи училищата в Кюстендил

16 септември 2024, 18:31 часа • 521 прочитания

Първият училищен звънец огласи училищата в #Община Кюстендил!

Развълнувани деца, родители и учители прекрачиха прага на любимото #училище. С тържествено украсени #класни стаи, празнични програми и добро настроение училищните колективи пожелаха „Добре дошли“ на своите #деца.

Кметът на #Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПТГ „Джон Атанасов“, ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий “, НУ „Св.Климент Охридски“ и ОУ „Иван Вазов“.

Най- вълнуващ първият #учебен ден беше за първокласниците, които от днес поемат по трудния и интересен път на знанието.

Инж. Атанасов се обърна специално към тях и им пожела с любопитство и #усмивка да започнат своето пътешествие в света на #знанието.

„За най- малките днес е един вълшебен #ден, защото за първи път отваряте вратата към една специална стая, стаята на знанието, това е вашата класна стая“, каза инж. Атанасов

Кметът изрази признателност към всички #учители, които се грижат за #обучението и #възпитанието на децата и акцентира върху важната роля, които имат родителите в този процес.

„Сигурен съм, че учителите ща дадат всички #знания, които имат за науката, заобикалящият ни свят, физическата и духовна култура, ще спомогнат за вашето #възпитание, за изграждането ви като #хора и характери. Не напразно използвах думата спомогнат, обръщам се към уважаеми родители, думата спомогнат означава, че учителите ще помагат. Основният ангажимент за даването на добър #пример, възпитаването на децата ни, изграждането им като характер и е основна грижа на нас родителите. #Учителите са хората, които ще спомогнат това да се случи, но родителите сме на първа линия и трябва да дадем добрия пример на децата“, каза още инж. Атанасов и заключи:

Доброто #образование е гаранция за успех през целия живот и вие тук ще го получите. Кюстендил ще се гордее с вас!

На добър час!

Още: Крос "Кюстендил" събра 350 участника от много държави

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес