Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кюстендил ще е домакин на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти

26 юни 2024, 16:09 часа

Кюстендил ще е домакин на годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Форумът ще се проведе на 27 и 28 юни със съдействието на Община Кюстендил, а мотото на 23-тото издание е “Туризъм и сигурност”.

Реклама

Събитието ще се проведе в хотел “Стримон” и ще започне с приветствия на #министъра на туризма, Димитрина Горанова – председател на АБТТА, както и на кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Първата работна сесия ще започне в 10:30 часа, а по темата “Създаване на Туристически гаранционен #фонд – нов задължителен инструмент на туроператорите” лектори ще бъдат зам.-министър Ирена Георгиева и Мая Никовска – директор на дирекция “Туристическа политика” в МТ.

Програмата включва презентация на EasyPay, която ще бъде изнесена лично от изпълнителния директор на компанията Георги Маринов.

Следобедната работна сесия включва: #киберрисковете в туроператорската дейност, PCI DSS изисквания от IATA и условия за кандидатстване за включване в програмата за безвъзмездни услуги на Хъб „Тракия“, представяне на възможностите за #туризъм на Община Кюстендил: „Земя, докосната от Боговете“, промените в Директивата за пакетни пътувания в контекста на приоритетите в работата на ЕКТАА с новия Европарламент и ЕК, представяне на новия сайт на АБТТА, както и презентиране на продукти и дестинации от членове на АБТТА.

Още: Община Кюстендил постави над 30 уреда за борба с влечугите

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес