Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кюстендил отбелязва празника на младежта с инициативи цяла седмица

13 август 2024, 14:09 часа • 2005 прочитания

Кюстендил на младите: Отбелязваме празника на младежта с инициативи през цялата седмица!

„Изключително щастлив съм да видя толкова млади хора, защото това е вашият ден, ден който се постарахме да бъде по-специален за вас. За първи път тази година Община Кюстендил е подготвила разнообразна програма, посветена на Деня на младежта, която ще продължи през цялата седмица. Целта е да се чувствате по-значими и щастливи в своя град, да общувате, да създавате нови приятелства и всички активности да са съобразени с вашите интереси“. С тези думи кметът инж. Огнян Атанасов приветства младите жители на община Кюстендил в деня, в който отбелязваме Международния ден на младежта.

Началото на седмицата, посветена на младите, бе поставено с Фото академия „През окото на обектива“ с лектори Владислав Чанев и Росен Христов. Двамата фотографи въведоха в света на своето изкуство младежите, които се включиха в курса и ги запознаха с основите на фотографията. Академията продължава и през седмицата с практически занимания, които да научат младите жители на Кюстендил как да превръщат своите снимки в истинско произведение на изкуството.

В деня, в който отбелязахме празника им, младежите имаха възможност да посетят #културните институти и обекти в града напълно безплатно, благодарение на инициативата на общинското ръководство „Опознай Кюстендил“. С вход свободен за младите жители на града ни отвориха врати Художествена галерия „Владимир Димитров Майстора“, Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“, Къща музей „Димитър Пешев“, Къща музей „Ильо Войвода“, „Емфиеджиевата къща“ и Джамия „Ахмед Бей“. Инициативите, посветени на Международния ден на младежта, продължават през цялата седмица и са своеобразен подарък към младите жители на #Кюстендил. Какво предстои, четете в страницата на Спорт и младежки дейности.

Още: Община Кюстендил монтира 6 фотоволтаични инсталации (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес