Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Кюстендил награди отбора, класирал се на първо място на ученическите игри

10 юли 2024, 16:43 часа • 2086 прочитания

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов награди отбора на ПМГ "Проф. Емануил Иванов", който се класира на първо място в България на Ученическите игри във възрастова група 5-7 клас!

Тържествената церемония се проведе в залата на Общински съвет Кюстендил. Инж. Атанасов връчи #почетен плакет за високи постижения в областта на физическото възпитание и #спорта, репродукции на картини на Владимир Димитров- Майстора и цветя на момичетата и техният треньор.

„Първо искам да Ви поздравя, защото това наистина е #историческо събитие за нашата община. Повече от 20 години нямаме отбор, който да е станал #шампион в Ученическите игри и да представя Кюстендил и България на Световно първенство. Аз като кмет на Община Кюстендил съм изключително #горд с това, което правите и прославяте нашата община, сигурен съм, че и на Световното първенство в Белград ще защитавате #герба на Община Кюстендил и ще развеете с гордост българското знаме на финала. Пожелавам Ви успех, вярвам че ще се справите и съм убеден, че следващата ни среща ще е със #световната титла. Успех, пазете се от спортни травми, Господ да Ви закриля и ние сме с Вас“, с тези думи инж. Атанасов се обърна към #шампионките от ПМГ и техният учител и треньор.

Благодарим Ви момичета, че #прославяте Кюстендил: Кристина Цекова, Божидара Стоянова, Габриела Борисова, Димитрия Базовичка, Адел Каменова, Мария Панова, Дария Радославова, Таня Янкова, Божидара Абаджиева, Божидара Григорова, Рая Пенева и Кристина Цекова!

От своя страна треньорът на отбора Кристина Цекова връчи Благодарствено писмо и златен медал на инж. Атанасов и благодари за подкрепата на Община Кюстендил.

„Изказваме нашата #благодарност и искрена признателност от името на ПМГ “Проф. Емануил Иванов“ и Волейболен клуб „Велбъжд- Олимпия“ за подкрепата, с която дадохте възможност отборът на ПМГ да представи достойно училището и град Кюстендил на #ученическите игри по волейбол.

Благодарим Ви, че бяхте съпричастен и ни оказахте съдействие в такъв важен за нас момент“, се казва в благодарственото писмо.

Отборът на момичетата записа историческа #победа и покори #първото място в България. Повече от 20 години училище от Кюстендил не е било на първо място в България! Финалите на държавни ученически игри по волейбол 5-7 клас момичета се играха от 4 юни до 8 юни. ПМГ "Проф. Емануил Иванов" се класира на второ място в груповата фаза с една загуба от Димитровград. На полуфинала категорично #надигра отбора на град Царево и на финала в тежък #двубой надигра отново Димитровград.

Те ще представят България на Световни ученически игри 2025 година през месец април в Белград, Сърбия. 

Още: "Празник на черешата" се проведе в Кюстендил

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес