Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Кюстендил награди млади състезатели

13 септември 2024, 16:12 часа • 540 прочитания

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите „Доброволци” и „Млад доброволец“, участвали в III- те Национални състезания за доброволци и млади доброволци и класирали се съответно на трето и първо място.

Церемонията се състоя в „Седмицата на пожарната безопасност“, а доброволците получиха грамоти и парични награди.

Бяха наградени и ръководителите на отборите Благой Везенков, младши инспектор ДПКПД при РСПБЗН –Кюстендил, Весела Начева- педагог в ЕГ „Д-р Петър Берон“ и Ивайло Чалъков, главен експерт „Управление при кризи и ОМП“ към Община Кюстендил.

Кметът изказа своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци, които имат големи сърца и мислят за другите.

Община Кюстендил се гордее с вас, вие сте прекрасен #пример за подрастващите и за тези, които идват след вас“, с тези думи се обърна към доброволците кметът на общината.

Община Кюстендил благодари за усилията и сърцатата работа на:

Отбор „Млад доброволец“- Първо място

Александър Васев

Никола Русинов

Георги Георгиев

Никола Димитров

Николай Георгиев

Отбор „Доброволци“- Трето място

Теодора Васева

Мартин Христов

Денислав Недялков

Павел Ангелов

Георги Борисов

Националните състезания стартираха за първи път през 2022 г. и допринасят за популяризиране на доброволните формирования, създадени по реда на Закона за защита при бедствия, опознаване на доброволци от различните доброволни формирования, повишаване на знанията и уменията им, както и подобряване на взаимодействието като екип

Инициативата цели #популяризиране дейността на доброволните формирования и проверка на практическите им умения. Събитието се организира от Националната асоциация на доброволните формирования и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи.

В надпреварата се включиха над 120 участници от 20 български общини. Те мериха знания и умения, свързани с пожарната безопасност и защитата на населението при бедствия, аварии и кризисни ситуации.

Още: Кюстендил отбеляза 139 г. от Съединението

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес