Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пролетна “Танцова работилница” 2014

25 март 2014, 10:17 часа • 4267 прочитания

„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време на пролетната ваканция на учениците (31 март – 6 април 2014 г., Зала "Фестивална", София).

Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България, но и от цял свят.

В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и напреднали аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хоп-хоп, характерен танц. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ и Европа, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Освен в обучителните ателиета, всеки участник се включва и в хореографиите, поставени по време на Работилницата.

Целта на проекта е да даде на участниците възможност да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в творческия процес и да натрупат опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

Пролетната „Танцова работилница“ завършва с голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени, известни танцови артисти.

В рамките на Работилницата се провеждат и различни танцови майсторски класове, както и публични дискусии на определени, свързани с танцовото изкуство теми, с които програмата се обогатява допълнително. Всяка година, пет или шест от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от най-известните танцови училища и компании в САЩ.

От 2008 г. насам, в осемте издания на “Танцова работилница” са участвали над 700 танцьора от България, Сърбия, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 25 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

За регистрация за участие и подробности, посетете:

http://ilievdance.org/program/dance-it-2014-spring/

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес