Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

През гори и води с Мачирски спорт – пътешествия без край

02 декември 2013, 12:25 часа • 9512 прочитания

„Мачирски спорт” започва да развива своята дейност през 1998г. първоначално като ски и сноуборд училище, а през летните месеци - като планинарско училище. Фамилията традиционно се свързва с развитието на ски спорта в България, но малко известно е, че тя има сериозен принос за развитието на алпинизма, ски-алпинизма и туризма в България. Трима майстори на спорта по алпинизъм, туризъм, ски,шампиони по ски-алпинизъм и скално катерене, както и голямата любов към българската природа са в основата на създаването на „Мачирски спорт“. От самото начало те си поставят амбициозната цел девизът на Алеко Константинов „Опознай родината за да я обикнеш“ да достигне до сърцата и сетивата на младите хора.

Петнадесет години по-късно „Мачирски спорт“ е една от водещите фирми в областта на планинския туризъм и снежните спортове. За тези години успяха да превърнат забравените Ветровала и Офелиите в едни от най-предпочитаните места за практикуване на снежни спортове. Благодарение на благоприятното си местоположение – закътани сред гората – ски центрове Ветровала и Офелиите предлагат отлични условия за начално обучение и усъвършенстване за всички възрасти.

Безопасността и качественото провеждане на обучението са основни приоритети. За това „Мачирски спорт ”максимално се стремят да осигурят Вашия комфорт при първите Ви стъпки. Обучението по ски и сноуборд е 4 часа дневно, като на обяд се прави почивка от 45 минути. Училището предлага безплатен топъл чай. Тръгването е в 8.30 от централния вход на Национален Стадион „ Васил Левски”. Връщането е пак на същото място към 16.30-17.00 часа. При наличието на достатъчна снежна покривка сезонът стартира на 15.12.2013

А когато любимият ски сезон в България привършва, „Мачирски спорт“ се отправят към снежните Алпи, на традиционната ски екскурзия, която организират във френския курорт Вал Д‘Изер.

„Мачирски спорт” активно работи и за популяризиране на спортното катерене сред подрастващите, като успешно провеждат вече втора година курсове по спортно катерене. През летните месеци приключенстват на палатки по закътани местенца из родните планини. Програмите за летен туризъм са балансирана комбинация от планински туризъм, екология, ориентиране, в съчетание с атрактивни въжени предизвикателства, като въжени мостове и алпийски тролеи над реки.

Разбира се, в най-горещите дни не може да не се отправим към морския бряг. От сравнително скоро те организират и сърф лагер в къмпинг Арапя, което се надяват да стане традиция. Младите сърфисти имат възможността да се пробват на уиндсърф, sup board и дори на хавайски сърф. За най-ентусиазираните пък се предлага и небрежна сърф „почивка“ на ветровития остров Гьокчеада, Турция.

И когато най-накрая се завърнат в не толкова любимите им градски условия, започват плановете за нови пътешествия.

Ще се радват да ви срещнат някъде из снежните писти, по „високите сини планини“ или на брега на морето.

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес