Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Активен спорт и забавления на закрито за малчуганите в София Скуош Център

26 ноември 2013, 18:05 часа • 13462 прочитания

София Скуош Център е най-новият и модерен скуош център в България и предлага групови занимания на деца от най-ранна възраст. Най-малкият  „скуошист“ е на 5 години, а най-възрастните любители на спорта са на 60 годишна възраст. Заниманията се провеждат от квалифицирани треньори и желаещите ще бъдат разпределени по възрастови групи и ниво на уменията.

Играта скуош е изключително забавна за всички деца, поради факта, че още на първия месец те сами могат да играят дори и мачове. Това се дължи на лесните правила и не много високите изисквания за техническото изпълнение на ударите, което отблъсква и понякога отегчава децата. Скуошът, освен че е интересен, е и полезен (номер 1 според сп. Форбс за най-полезен спорт).

Скуошът е подходящ е както за деца с наднормено тегло, така и за хиперактивни деца.

Ето някои от предимствата на този спорт:

  • Освобождава стреса
  • Подобрява концентрацията
  • Подобрява социалните умения
  • Увеличава увереността и самочувствието
  • Подобрява психологическото благосъстояние
  • Превенция срещу затлъстяване

Освен всички изброени предимства, скуошът е невероятна възможност за родителите, които възнамеряват да продължат обучението на децата си в англоезични страни. Малко известен е факта, че играта скуош е  7-ми най-практикуван спорт на острова, който се нарежда веднага след тениса. От една страна, сравнително новия спорт за България, предоставя възможност за бързо социализиране във всяка една европейста страна, освен това е и трамплин за по-напредналите атлети за стипендии в елитни училища и университети във Великобритания и САЩ.

София Скуош Център разполага с четири броя климатизирани кортове на площ от 450 кв.м Кортовете са изградени от световния лидер в производството на скуош кортове Courtech, Германия, изцяло съобразени с изискванията и сертифицирани от Международната Скуош Федерация. 

Центърът се намира на бул. Искърско шосе 7, на територията на Търговски Център Европа, сграда 15 и  работи от 7.00 до 23.00 всеки ден.

За  повече информация и  въпроси, посетете:

www.sofia-squash.com    www.facebook.com/sofia.squash

Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес