Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите места за бягство от жегата (ВИДЕО)

24 юли 2024, 16:05 часа • 2977 прочитания

През последните седмици всички си мечтаем да избягаме от градската жега на някое прохладно и спокойно място.

Ако обаче още не е дошло времето за отпуск и ваканция на морето, днес сме ви подготвили няколко супер свежи места, които може да посетите през лятото, за да разхладите от жегите.

1. Геопарк Искър-Панега

Снимка: Живко Раев, Wikipedia

Със сигурност сте попадали на това място в интернет поне веднъж, ако не сте го и посещавали. Днес обаче ви го припомняме, защото е перфектното бягство за някой горещ ден през уикенда.

Екопътеката "Златна Панега" се намира в района на град Луковит на 110км от София. Маршрута е лек и приятен, а красотата на природата и спокойствието определено ще ви оставят запленени.

Ако имате приключенски дух, можете не само да се разходите, но и да се пуснете по реката с лодка, водно колело или каяк.

2. Екопътека "Бели Искър"

Докато още сме на вълна екопътеки, няма как да пропуснем Екопътека Бели Искър. Намира се в покрайнините на Национален парк “Рила” в близост до Самоков и е дълга около 7 километра и половина.

Освен на красивите дървени мостове и прохладата на гората, ще може да се насладите и на шест броя кътове за отдих и отмора, носещи имената "Езерото", "Камъка", "Средорек", "Здравец", "Заслона" и "Къщата", където да отпочинете, наслаждавайки се на свежестта и шума на водите.

3. Пещера “Съева дупка”

Снимка: Wikipedia 

Има ли по-добро решение от това да прекараме горещ летен ден в пещера?

“Съевата дупка” се намира на 3 километра южно от село Брестница, област Ловеч, на 10 км от Ябланица и на 25 км от Тетевен. В пещерата има пет зали и няколко галерии, които със сигурност ще ви оставят без дъх и със зяпнала уста. 

Кои са другите места, които може да посетите - вижте във видеото: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес