Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Касирането на местните избори - с абсурди тук и там

12 ноември 2015, 07:53 часа • 6513 прочитания

Десетките дела за касиране на местните избори са пример за всяко комедийно шоу. Смешните и абсурдни моменти при тях не са един и два, пише в. "Сега".

Янко Ангелов, който е съдия докладчик на процеса в Пловдив, си направи отвод вчера (11 ноември). Причината е, че защитник на кмета на града Иван Тотев по делото е съпругата му. В пернишкото кметство Църква пък загубилият кмет на БСП се отказва да обжалва, тъй като трябвало да плати 2000 лв. за вещи лица, които да броят наново бюлетините. Освен множество преправяни протоколи в Църква имаше и такива с еднакъв идентификационен номер.

Много от делата за касиране на изборите приключиха поради оттегляни или неуважени жалби.

Днес трябва да се гледа делото в Добрич. ГЕРБ оспорва резултата там на първия и втория тур. Междувременно вчера неуспялата кметица Детелина Николова бе назначена за областен управител. Това предизвика недоволство и организация за протест в социалните мрежи. В Перник пък губернатор стана общинският съветник от ГЕРБ Александър Александров, който сменя получилата мандат в парламента Ирена Соколова. Освен с Ирена Соколова, местният вот доведе още 6 нови попълнения в парламентарната група на ГЕРБ. Икономистът Михаил Тодоров зае мястото на разградския кмет Валентин Василев, а Венка Стоянова смени търговищкия Дарин Димитров. Даниела Панайотова влиза вместо Красимира Анастасова (кмет на Долни чифлик), а градоначалникът на Сандански Кирил Котев отстъпи място на Йордан Андонов. Иван Миховски ще е депутат вместо кметицата Корнелия Маринова, а Стефан Желев - вместо шуменеца Любимир Христов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес