Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Патриотичният фронт" тръгва на протест заради изборните секции в Турция

12 септември 2014, 15:04 часа • 25974 прочитания

Заради големият брой избирателни секции в Турция, коалицията "Партиотичен фронт - НФСБ и ВМРО" организира протест пред сградата на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщават от ВМРО.

Протестът ще се проведе в неделя, 14 септември, от 12:00 часа на обяд. Протестиращите в неделя ще поискат от ЦИК подобен голям брой секции, гласовете на които обслужват чужди интереси, да не бъдат разкривани и да бъдат заличени. С големия брой избирателни секции в Турция се пренебрегват и погазват националните интереси, е позицията на "Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО".

По сметките на "Патриотичния фронт" в Турция ще бъдат открити над 150 изборни секции. Чрез тях на практика ще бъде подменен вотът, казват патриотите.

На всички досегашни избори при гласуваето в Турция са извършвани грандиозни манипулации заради липсата на какъвто и да било контрол от държавните институции. Затова пред входа на ЦИК ще бъде прочетено и протестно писмо.

Припомняме, че днес пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Александър Андреев на практика призна, че комисията няма да направи нищо въпреки сигналите за регистрация на куп секции в Турция през едно IP.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес