Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангел Найденов се кандидатира за председател на БСП вместо Мая Манолова?

10 юли 2014, 16:56 часа • 45497 прочитания

Нов претендент за шефския пост в БСП може да се появи дни преди конгреса на партията. Много вероятно е да става дума за министъра на отбраната Ангел Найденов, пише агенция ПИК, позовавайки се на източници от "Позитано 20".

Според тях Манолова е на път да се откаже от идеята си да се кандидатира за председател на БСП, тъй като на този етап може да разчита на подкрепа най-вече на структурите на партията в Кюстендил, Дупница и Перник.

Гласовете на делегатите от трите града няма да са достатъчни на юристката да се пребори за лидерския пост. Не е изключено, ако през следващите седмици, тя не успее да си осигури по-солидна подкрепа, да заложи на кандидатурата на Найденов, с когото живее на семейни начала и смята да сключи брак, коментира ПИК.

Междувременно група социалисти от БСП – Кремиковци се срещнаха с Манолова и подкрепиха кандидатурата й за председател на Нaционалния съвет на БСП, която ще издигнат на партийна конференция, предаде „Фокус”.

Авторитетът на Найденов в БСП е безспорен. 55-годишният политик е посветил последните 20 години от живота си на партията. Той е последователен и верен на "червената партия", която не е предавал в нито един кризисен момент.

Освен това министърът е председателствал и парламентарната група на "Коалиция за България" в дълъг период от време, което му е помогнало да натрупа опит и като партиен ръководител.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес