Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“Времето е в полза на Доган”: Какво ще прави Пеевски след изборите? Анализ на Беркай Чокджан

17 юли 2024, 13:35 часа • 8519 прочитания

Времето не е в полза на Делян Пеевски. Времето в момента е в полза на Доган и групата около него. Пеевски затова иска веднага да ходи на избори.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политическият анализатор Беркай Чокджан, коментирайки трусовете в ДПС. По думите му, за да се разбере какво се случва в редиците на Движението, трябва ясно да се отговори на въпроса каква е била визията на почетния председател Ахмед Доган за партията. 

"Доган винаги е смятал, че ДПС трябва да бъде балансьор, защото тогава имаш право да изявиш претенция към власт, която ти не си получил на избори. Пеевски също има такива характеристики - той има навика да иска повече, отколкото му се полага. Той обаче малко се престара със своите желания и амбиции и направи ДПС втора политическа сила, което направи нещата малко по-трудни за баланс", коментира Чокджан.

Според него няма път назад към двата лагера - на Доган и Пеевски. "Това, което се наблюдава, е, че Доган взима вече обратно надмощията в ДПС и както виждаме, двете парламентарни групи се обособиха - тази около Джевдет Чакъров е по-многобройна. Това, което аз предвиждам, е Делян Пеевски да основе свой политически проект и неговото име да е "Ново начало", каза още Беркай Чокджан.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес