Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Трън в задника на корупционното мнозинство": Бабикян и Хаджигенов за ролята си в бъдещия парламент (ВИДЕО)*

05 юни 2024, 15:30 часа • 15605 прочитания
Реклама

Гледайте на нас като на един политически трън в задника на корупционното мнозинство в парламента. Това бяхме и това ще бъдем винаги. Това заявиха Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от "Ние идваме" в интервю за Студио Actualno преди предстоящите тази неделя (9 юни) избори 2 в 1. 

"Носим това, което беше на площада, защото има нужда да има нужда някой да се изправи срещу корупцията, а не просто думички и не просто да си сложи нещо в джоба", категоричен беше Хаджигенов в началото на разговора и допълни:

"Носим същата тази енергия, същия този бяс, който събори Борисов и Пеевски".

На въпрос каква позиция ще заемат в 50-ото Народно събрание, двамата отговориха, че опозицията също е форма на управление и това е нещото, което следват. "Щом не си първи - оставаш в опозиция", заяви от своя страна Бабикян. Още: "Борисов ще трябва да си пази гърба от Пеевски": Възможно ли е управление на ГЕРБ и ДПС? (ВИДЕО)

"Имането на мнозинство е опасно на Балканите в Източна Европа, Борисов никога не го е имал и е управлявал с помощта на златни, средни и други пръсти. "Продължаваме промяната - Демократична България" също. Това е опасно. Демокрацията се изражда от такъв модел, трябва да израснем демократично, правово, да бъдем свободни в главите си и чак тогава ще бъдем готови за друго мнозинство", допълни адвокат Хаджигенов.

По думите на Арман Бабикян в "Ние идваме" са събрани достатъчно ярки, добре изградени професионални фигури.

"Те са с 20-години по-млади от нас, това е следващото поколение. Тези хора сами застанаха до нас, ние сме ги издирвали, при нас не е партиен секретарият, който те включва в устава, преследва те с пръчката и внимава да не вземеш да кажеш грешна дума. При нас няма такова нещо", добави той и заяви категорично: Още: "Второто място е ключово за бъдещия кабинет": Евелина Славкова с анализ на предстоящите избори (ВИДЕО)

"Половината ни водачи на листи са безпартийни."

Как двамата оценяват подкрепата, която през 2022 г. движението даде за преизбирането на президента Румен Радев и какви политики ще защитават в Европейския парламент - вижте в пълното интервю с Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

*Публикацията е съгласно договор, сключен между ПП "Ние идваме" и "Уебграунд Груп" АД за Избори за Европейски парламент 2024 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес