Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трети мандат на ИТН с подкрепа на ГЕРБ обслужва само ДПС: Говори Емилия Милчева (ВИДЕО)

25 юни 2024, 15:49 часа
Реклама

Бойко Борисов никога не слага всички карти на масата. Той винаги пази нещо в ръкава си - типично за толкова обигран играч на политическия терен. Вариантът, в който отцепници от "Величие" подкрепят правителство на малцинството, би бил по-щадящ за политическата репутация на ГЕРБ и г-н Борисов.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" журналистът Емилия Милчева. По думите ѝ вариантът, който лансира по-рано в предаването Джема Грозданова - а именно реализация на третия мандат от "Има такъв народ", но с подкрепа от партията на Борисов, би бил "унищожителен за ГЕРБ". Според Милчева това означава ГЕРБ да отстъпи правото си на първа политическа сила и отново някой друг да реализира мандата. "Този камуфлаж обслужва единствено ДПС, това няма да се отрази добре на ГЕРБ", каза Милчева.

В хипотезата, в която правителството на малцинството се реализира, но бъде свалено на по-късен етап с вот на недоверие в парламента, Милчева обърна внимание какво ще прави в такава ситуация ПП-ДБ. "Заедно с "Възраждане", "Величие" и БСП - това не е много добре да се озовеш в компанията на едни сили, които не са просто различни, те са противоположни на ценностите, които ти изповядваш, а в същото време гласуваш срещу доскорошните си приятели евроатлантици", анализира Емилия Милчева.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес