Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оста Русия-Украйна ли скара Доган и Пеевски? Антон Кутев в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

09 юли 2024, 17:00 часа • 9825 прочитания

"Лично аз очаквам тежък провал на втория мандат". Това заяви в Студио Actualno бившият говорител на няколко служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, и член на БСП Антон Кутев.

Според него Радев ще спази тайминга за връчване на мандата така, че да избегне всякакви обвинения. "Друг е въпросът дали ще го върнат директно празен, или ще се опитат да съставят правителство, но по-вероятен е първият вариант", смята Кутев.

Още: Какво е да си партньор на Борисов и да ти забият нож: Красимир Каракачанов предупреди ДПС (ВИДЕО)

Оста Русия - Украйна ли поражда напрежението вътре в ДПС?

Той не вярва, че напрежението между Ахмед Доган и Делян Пеевски е породено от руски връзки, от една страна, и евроатлантически, от друга, каквато теория се разпространява в публичното пространство. "Тях ги интересува властта. Много хора се опитват някак да определят вътрешната ситуация за гласуване през Украйна или Ивицата Газа. Прекият интерес е имат ли българите работа, здравеопазване, социална система, места за паркиране – това е интересът на гражданите", смята Кутев.

Снимка: Actualno.com

Още: "Невидимата власт": Ами ако Пеевски е прав за Доган? Говори доц. Георги Лозанов (ВИДЕО)

Кабинет с третия мандат?

По думите му - "малко вероятно е" да се състави правителство с третия мандат, "но не и невъзможно". "Ако бъде даден на ИТН, има всички основания това да се случи точно така, но по-скоро няма да съберат 121 депутати. Моята лична теза е, че експертно правителство е бягане от отговорност, хвърляне на мъгла в обществото. България има нужда от действащо редовно правителство, зад което стои парламентарно мнозинство. Независимо какво е то – на ГЕРБ, на ИТН – имаме нужда от това, за да функционира държавата нормално. Лично аз пожелавам успех на когото и да е за третия мандат, вторият няма да се случи", каза той и заяви, че шансовете за кабинет с третата папка от Радев са 20-30%.

Още: Дори да имаш отношения с Доган, не може да прескачаш Пеевски: Говори Георги Харизанов (ВИДЕО)

Чий е служебният кабинет "Главчев", намесен ли е в него Румен Радев, или Бойко Борисов е правил балансите в правителството - гледайте във видеото.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес