Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не партията, а трезорът е големият му проблем ": Илхан Андай за ролята на Доган във войната с Пеевски (ВИДЕО)

02 септември 2024, 19:30 часа • 17226 прочитания

Доган вече олеква, губи харизмата си. При него има самоубийство на авторитет. Това заяви в интервю за Студио Actualno Илхан Андай, който е съсобственик на сайта "24 Родопи" и анализатор на процесите в ДПС.

Според Андай той не владее вече толкова структурите на партията в страната, като даде пример за тази в в Кърджали, където тя е са разделена на две. "А в Шумен са на страната на Пеевски", каза журналистът.

По-важното е, че свърши битката на активите и сега трябва да излязат на терен и да се доказват кой ще може да убеди повече избиратели. На пръв прочит етническият вот ще го получат по селата, само че тези села се обезлюдяват, хората бягат или на Запад или в по-големите градове, където вече не можеш да ги плашиш с депесарски "Биг Брадър": "Виждам те за кого и как гласуваш", продължи анализа си той и допълни, че в градовете хората са по-свободни. Още: ДПС-Пеевски и ДПС-Доган се явяват на изборите като коалиции, ЦИК ги регистрира едновременно

Трезорът на Доган

Според Андай за Пеевски ДПС е много важно, за т.нар. от него "деребеи" е още по-важно, но за Доган има по-голям проблем и той се нарича "трезор".

"Партията за него е само инструментариум да си прибере нещата от трезора, особено някои, без това да стане обществено достояние", каза журналистът.

"Ние не знаем какво има в този трезор, а той никога през годините не е бил празен. Сега се говори за пари, злато и някаква уникална колекция от часовници. Прокрадва се мнение, че той е държал там тайни за свои и чужди - под формата на документи, записи или нещо друго, с което да сплаши опонент", допълни той. Още: Разцеплението в ДПС и БСП: Кой ще спечели и при кого отиват избирателите? Специален анализ на Евелина Славкова (ВИДЕО)

Според него ДПС на Доган страда от дефицит на "оперативни лидери" и трябва да "извади Доган на терен". 

Защо Пеевски не си направи своя партия? Отговорът на този въпрос вижте в пълното интервю с Илхан Андай.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес