Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Пиргова в "Студио Actualno": Борисов удари едно рамо в посока против Пеевски (ВИДЕО)

20 август 2024, 19:30 часа • 7651 прочитания

Борисов видя, че може да удари едно рамо в посока против Делян Пеевски.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът проф. Мария Пиргова по повод днешното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се обяви за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

"Тандемът Пеевски-Борисов е дотолкова развален, разпаднат. Няма кой да повдигне дела, тъй като Борислав Сарафов стои върху тях. Борисов нямаше къде да се скрие, да - уплашен е, но трябва нещо да каже. След като поведението на Калин Стоянов стана много укоримо, се задава въпросът ние държава ли сме", попита Пиргова. По думите ѝ ПП-ДБ не са никои да канят политическите формации на среща в парламента за излизане от политическата криза. "Ако гледаме държавата накъде върви, тя върви не по представените вече, защото те нямат достатъчно власт, а партиите нямат сила да организират изборен процес. Кой е на власт - Делян Пеевски или партиите. Нещата са изпуснати много преди - още от времето на Бойко Борисов", каза проф. Пиргова.

"Държавата не може да се справи с един Франкенщайн, който е изпуснала от контрол - Пеевски. Калин Стоянов може ли да бъде враг, никой не може да повярва, че той е врагът - ние вече не вярваме и добре познаваме системата, която не работи за нас. Тя не работи и за себе си, защото е разпадната", анализира Пиргова. По думите ѝ не може да има парламентарно мнозинство в Народното събрание при 30% от гражданите, които са отишли да гласуват. "Ако политиката не направи нещо да върне гражданите към държавата, ние няма да имаме държава", убедена е Мария Пиргова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес