Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и гневно (ВИДЕО)

19 декември 2017, 13:10 часа • 6477 прочитания

Има усещане за натрупан гняв в нашето измъчено общество. Измамата на това, което в момента се нарича българска демокрация, е страховита. Това заяви журналистът Люба Кулезич в специално интервю заедно с писателя Калин Илиев за Actualno.com.

Реклама

По думите ѝ яростта се трупа, но няма кой да я изрази, няма кой да я извади напред, за да може все пак някаква нормалност да се върне в това общество.

"Ние сме яростни всички. Около нас хората са изключително гневни и ако не искаме те да изпаднат в линеене и в безразличие, трябва да им помогнем яростта да намери своя адресат", заяви писателят Калин Илиев по темата за състоянието на българското общество в навечерието на Коледно-новогодишните празници.

Според Люба Кулезич в ръцете на тези, които упражняват власт, думите нямат никакво значение, а словото се е обезличило. Говорейки за свободата на изразяване, Калин Илиев подчерта, че словото в момента е отместено в страни от дневния ред.

В интервюто Люба Кулезич и Калин Илиев говорят за свободата на словото в медиите. Кулезич открехва завесата за ангажиментите ѝ и напускането ѝ на телевизия Би Ай Ти, Нова и TV7, като категорично заявява: "Аз никога не съм обслужвала никого".

Припомнени бяха окупацията на Софийския университет "Свети Климент Охридски", протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, февруарските брожения на Орлов мост, като Илиев и Кулезич изразиха различни позиции относно движещата сила на гражданското недоволство. Двамата определиха себе си като вътрешни емигранти заради това, че винаги са имали изострено чувство за справедливост.

В края на разговора темата за емиграцията на българите бе пречупена през двете книги антиутопии на Калин Илиев "Пролетта на емигрантите" и "Пролетта на емигрантите: Морфо", а двамата събеседници отправиха и пожелания към българите за Коледно-новогодишните празници.

Гледайте целия разговор с Люба Кулезич и Калин Илиев в следващото видео:

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес