Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Загадъчни" материали открил изследовател на местото на катастрофирало НЛО

17 декември 2021, 07:45 часа • 9498 прочитания

Професорът от Катедрата по патология на Станфордския университет Гари Нолан има повече от 300 изследователски статии и се смята за един от 25-те най-добри новатори на университета. Но на широката публика той е известен с това, че анализира материали, открити на места, където са се разбили НЛО.

В интервю за изданието VICE професорът разказва, че е израснал с научна фантастика и винаги се е интересувал от извънземни и НЛО. Преди няколко години в YouTube се появи видео с малък скелет, за който се твърдеше, че принадлежи на извънземно. Тогава Нолан събрал екип учени и анализирал образеца, откривайки, че загадъчният скелет не е с извънземен произход.

„Не се хареса на НЛО общността, че казвам това. Но знаете – истината е в науката“, отбелязва ученият.

Сега е станало известно, че ЦРУ също се е заинтересувало от Нолан. Правителствените агенти се обърнали към изследователя, за да им помогне да изучат пилоти, които са се приближавали до предполагаеми НЛО. Тези пилоти имали странни мозъчни аномалии. Разследването на Нолан установило, че при повечето пилоти аномалиите се наблюдавали и преди срещите с НЛО. Изследователят стигнал до извода, че техните "увреждания" по никакъв начин не са свързани с извънземни.

Но в работата на Нолан се срещали и странни неща. Ученият разказва, че по време на работата за правителството той е анализирал повече от 10 метални фрагмента, открити на места на предполагаеми катастрофи на НЛО. По думите на изследователя някои образци не "съответствали на правилата" на материали, създадени от човека, и вероятно може да са фрагменти от технологии, за които още не знаем.

Един от образците, които анализирал ученият, бил необичайно парче магнезий, който, както казват, бил открит на мястото на катастрофа на неидентифициран обект в Бразилия през 1957 година. Когато той анализирал два отделни образеца от едно и също място, те се различавали силно.

Първият "имаше абсолютно правилни съотношения на изотопите, съответстващи на това, което може да се очаква от магнезия, откриван някъде на Земята. Но вторият беше съвсем различен". Подобен изотоп не се срещал в природата.

Макар и да е странно, Нолан обяснил, че е възможно (за много пари) да се измени изотопното съдържание на магнезия. Но просто не е ясно за какво му е било необходимо на някой да прави това с дадените образци.

Сега Нолан продължава да работи с загадъчните материали, за да изясни техния произход и какво представляват.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес