Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стари любови се завръщат в живота ни! Ретроградният Меркурий идва от 5 до 28 август

24 юли 2024, 18:16 часа

След ярък и богат на съдържание юли идва също толкова хубав август, който започва с Новолунието в Лъв на 4 август и ретроградната фаза на Меркурий. Така че ще има три планети в ретроградно движение в небето, тъй като и Сатурн, и Нептун се връщат в миналото.

Вижте още: Научете най - щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли

Когато една планета е в ретроградно движение, тя е рекордно близо до Земята, метафорично ни моли да обърнем внимание на една област от живота. Тъй като този път Меркурий ще бъде ретрограден в знаците на Дева и Лъв, той ще засегне две области.

Ще трябва да преосмислим любовните отношения, което означава, че много хора (особено жени) ще се върнат към минали връзки.

Работата е там, че цикълът на Меркурий всъщност започна по-рано – на 17 юли той достигна 21 градуса Лъв, където ще остане за рекордно дълго време през август. До него ще бъде Венера, която олицетворява женското начало.

„Кралицата“ реши да се завърне – така може да се опише ретрограден Меркурий през август 2024 г. Работата е там, че по време на ретроградната фаза той ще върви с Венера в знака Лъв, който символизира царствена и горда жена.

Вижте още: Това са зодиите, които най-трудно отварят сърцата си

Много е вероятно тези жени, които са решили да прекратят връзката, да се стремят да се върнат. Но само за анализ на отношенията и техните чувства. Затова, ако сте жена и сте „привлечени“ от мъж от миналото или се опитвате да възстановите връзката с партньора си, дайте си време за това. Понякога се налага да влезем в една и съща вода няколко пъти, въпреки че сякаш губим гордостта си. Не забравяйте, че дори кралиците могат да правят грешки. Самоуважението е приемане на собствените желания и естествени нужди.

Друга важна област, върху която Меркурий ще повлияе, е нашата работа и здраве. Тъй като е в Дева от 1 до 15 август, това може да върне на работа бивши служители и ще трябва да направите онези тестове, които може да са ви необходими по време на новолунието в Дева.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес