Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българчета вдигнаха златната купа на международния турнир по футбол за деца Ilinden Cup 2024 (СНИМКИ И ВИДЕО)

15 септември 2024, 18:04 часа • 2278 прочитания

Отборът на ФК Национал набор 2015 вдигна златната купа на международния турнир по футбол за деца Ilinden Cup 2024, който се проведе от 13-15.09.2024 г. в гр. Скопие (Македония).

7 мача

Момчетата на Калоян Зарчов и помощник треньорите Веселин Савов и Стeлиан Монов, изиграха 7 мача, за да достигнат до финал, в който се изправиха срещу непобедимите до момента деца от отбора на Цървена Звезда, гр. Белград, Сърбия.

В изключително напрегнат и здрав мач, само с 1 резерва, българските деца се бориха и стигнаха до дузпи след равен резултат 1:1 в редовното време.

След перфектно изпълнение и отбелязани голове за нашите футболисти от бялата точка, вратарят Константин Спасов спаси 2 от дузпите, с което мачът беше решен. Индивидуалната награда за най-добър вратар на турнира беше именно за нашето момче!

Надпреварата 

В надпреварата участваха отбори от Сърбия, Австралия, Румъния, Белгия, Англия, България и Македония.

Поздравяваме българските момчета за чудесното представяне в турнира и благодарим за радостта, която ни донесоха. Гордеем се с вас, малки лъвове!

 

Състав

Отборът е в състав: Константин Спасов, Румен Гунински, Любомир Бориславов, Румен Богоев, Деян Ташков, Калоян Шопов, Иван Ничовски и Слав Сербезов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес