Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австрийска фондация направи дарение на общинската болница във Велинград

22 юли 2017, 13:40 часа
Реклама

Австрийската фондация „АДРА“, която не за първи път прави дарение на общинската болница, дари на МБАЛ – Велинград 21 нови реанимационни легла с матраци и завивки. Това съобщи Бояна Кирилова от Община Велинград пред "Фокус".

„Стойността на едно такова легло е около 2 000 евро. Дарени са още перфузори, лекарства, санитарни ръкавици, както и необходими за лечебното заведение медицински уреди”, обясни Кирилова.

По думите й, леглата ще бъдат разпределени по различните отделения, като по-голямата част ще бъдат за нуждите на вътрешно отделение, тъй като това е най-натовареното звено на болницата. От фондацията са обещали още дарения, а от болницата изказаха специални благодарности към директора Мариан Димитров.

Управителят на МБАЛ – Велинград Д-р Жеко Чешмеджиев сподели, че болницата със собствени средства е започнала да ремонтира амортизираната база. Вече са подновени две стаи. Направена е вътрешна изолация с гипсокартон, сменена е дограмата и част от обзавеждането. Ремонтите продължават, каза още Бояна Кирилова.

Снимка: Архив

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес