Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ускорен растеж и обилно плододаване на доматите с този разтвор

25 август 2023, 09:22 часа

Когато става въпрос за отглеждането на доматите, правилното подхранване играе ключова роля за постигане на обилна реколта и бързо узряване. Съвременните химични препарати не винаги са най-ефективното решение, затова мнозина градинари се обръщат към народни рецепти, които са били изпитани във времето. Има един специален разтвор, който може да доведе до впечатляващи резултати и да стимулира доматите да дадат богата реколта.

Поливайте доматите си ТАКА и реколтата ви ще бъде по-богата от всякога

Укрепете растежа на доматите с подхранващ разтвор

Ключовата съставка в този разтвор е борът и йодът, които имат удивителни свойства за подобряване на растежа и здравето на доматите. Те също така активират плододаването и ускоряват узряването на плодовете. Този разтвор е надеждно средство срещу проблеми като падане на яйчниците и цветовете на растенията.

Доматите се нуждаят от ТАЗИ съставка за добър растеж

Рецептата за уникалния разтвор

За да приготвите този специален разтвор, ще ви трябват пет литра вода, ¼ чаена лъжичка борна киселина и 5 капки йод. Внимателно разбъркайте съставките, за да гарантирате, че се разтварят добре. Препоръчително е да разредите количеството борна киселина предварително в 200 мл топла вода, преди да я добавите към останалите съставки. Този разтвор ще бъде невероятно подсилващ за вашите домати.

Супер ускоряване растежа на доматите, с тези прости съвети

Специалният разтвор с бор и йод не само укрепва имунитета на доматите, но и им помага да абсорбират по-ефективно хранителните вещества. Най-добре е да използвате този разтвор за третиране на листата на растенията. Това осигурява по-бърза абсорбция и по-добро хранене, което непосредствено води до засилен растеж и по-бързо узряване на плодовете.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес